Един златен, един сребърен и четири бронзови медала спечелиха български ученици

...
Един златен, един сребърен и четири бронзови медала спечелиха български ученици
Коментари Харесай

Българчета с 6 медала от Международната олимпиада по математика в Япония

Един златен, един сребърен и четири бронзови медала завоюваха български ученици на Международната олимпиада по математика, която се организира в японския град Чиба.

Българският тим беше в състав от шестима състезатели, всеки от които се прибра с орден. Златно отличие завоюва единадесетокласникът от Софийската математическа гимназия (СМГ) " Паисий Хилендарски " Марин Христов. Неговият съученик от 12-и клас в СМГ Иван Тагарев завоюва сребърен орден. С бронзови оценки се прибраха от Япония десетокласниците Веселин Маркович от Математическа гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна и Ангел Христов и Профилираната природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Бургас, както и дванадестокласниците Божидар Димитров от Природоматематическа гимназия " Св. Климент Охридски " в Силистра и Илияс Номан от СМГ. 

В 64-ата Международна олимпиада по математика участваха 618 възпитаници от 112 страни. В продължение на два спортни дни те решаваха по 3 задания в границите на 4 часа и половина.

В отборното класиране България зае 25-о място. Победител стана Китай, следван от Съединени американски щати и Южна Корея, съобщи Нова тв.

Ръководители на българския тим бяха проф. Станислав Харизанов от Института по математика и информатика към Българска академия на науките и гл. ас. Стоян Боев от Американския лицей в Благоевград.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР